dinsdag 31 januari 2017

Succesvolle opening Zonder Boer Geen Voer!

Op maandag 30 januari opende wethouder Toine Theunis voor een volle zaal belangstellenden de tentoonstelling Zonder Boer Geen Voer in het MEC Roosendaal. Theunis refereerde aan het belang van de hedendaagse boeren voor onze voedselvoorziening, maar gaf ook aan hoe belangrijk zij zijn voor de instandhouding en bescherming van het landschap. Hij juicht toe dat dit besef ook onder kinderen zoveel mogelijk wordt verspreid en is daarom blij dat de gemeente dit project heeft omarmd. 

De avond werd afgesloten met een lezing door de Roosendaalse archeologe Dr Y.M.J. Lammers-Keijsers, die uitleg gaf over het ontstaan van het project en vertelde over het boeren leven van prehistorie tot nu. 

De tentoonstelling vertelt over de geschiedenis van het boeren leven in West Brabant. Aan de hand van archeologische vondsten uit de regio stappen we door 5000 jaar voedselproductie en zien we hoe het onderscheid tussen stad en platteland is ontstaan. Het project is een initiatief van Regio West-Brabant, Echo, ZLTO en diverse West-Brabantse gemeentes en zal gedurende 2,5 jaar door de regio reizen.
 MEC Roosendaal is gevestigd in het T-huis aan de Visdonkseweg en is van dinsdag tot zondag gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00.Geen opmerkingen:

Een reactie posten